SCHRIJVEN

SCHRIJVEN

Het begint met kijken en luisteren daarna komt het lezen. Een overzicht van mijn geschreven artikelen

NA ZEVENTIEN JAAR EINDELIJK VREDE IN GERARDS HOOFD

Toen Gerard van de zomer midden in de nacht wakker werd, zat hij bovenop zijn 11-jarige zoontje Tim. Met een hand op zijn keel en met een gebalde vuist klaar om hem te stompen. “Papa rustig. Ik ben het”, zei Tim. Hét moment voor Gerard om definitief af te rekenen met zijn posttraumatische stressstoornis (PTSS).

LEES VERDER >>

HACKEN

HÅCKEN MET BILLY & HERMAN

Uren zwoegen om vervolgens nog schroefjes en plankjes over te hebben, een bekend ikea-fenomeen. Voor Gisbert van Ginkel niet. Hij maakt met het ogenschijnlijk grootste gemak een andere praktische, dan wel creatieve variatie op het Zweedse bouwpakket.

LEES VERDER >>

WERKLOOS

VAN WERKLOOS NAAR EIGEN BAAS

HILVERSUM – Ruim 1,5 jaar werkloos en niemand die je aanneemt. Het overkwam de 32-jarige Joyce de Feijter uit Ede. Die deze situatie aangreep om haar droom om te zetten in een bedrijf: “Keileuk. Een labeltje met je naam erop”.

LEES VERDER >>

vliegtuig

FACTCHECK: STEEDS MEER BROKKENPILOTEN

Op 4 september 2013 schreef De Telegraaf dat de wereldluchtvaartorganisatie ICAO alarm slaat over het snelgroeiend aantal vliegrampen. Dat te wijten zou zijn aan slecht getrainde piloten. Maar is dat wel waar. Voor een studie-opdracht zocht ik het samen met een mede-student uit.

LEES VERDER >>

GROENEVELD

KASTEEL GROENEVELD BLIJFT TOCH OPEN

BAARN – Kasteel Groeneveld gaat, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet dicht. Dat zegt Herma de Heer, directrice van het kasteel, in een interview met mavdw.nl. Per 1 januari neemt Staatsbosbeheer het beheer over van het ministerie van Economische Zaken. Door de overgang naar Staatsbosbeheer verliezen elf van de in totaal achttien personeelsleden hun baan.

LEES VERDER >>

RIJKSMUSEUM

“RIJKSMUSEUM IS IETS WAT JE GEDAAN MOET HEBBEN”

AMSTERDAM – Na tien jaar verbouwen en renoveren is het Rijksmuseum weer open. Kranten pakten groots uit met bijlagen en uitneembare plattegronden en elke zichzelf respecterende talkshow liet verwonderende BN’ers door het museum schuifelen. Maar wat vindt de ‘gewone’ betalende bezoeker van het vernieuwde paradepaard van Amsterdam? Een dag (ver)dwalen tussen de Hollandse grootmeesters en ‘grappige doorgangetjes’.

LEES VERDER >>

hond_kaptafel_eigenarese

KEURMEESTER: EEN ‘HONDENBAAN’ IN EEN HONDENWERELD

BRUSSEL – Van een Peruaanse naakthond tot een overbehaarde Poedel en van een Chihuahua tot een Mechelse Herdershond, je vindt ze allemaal op de 116de Brussels Dog Show. Een show waar rashonden door keurmeesters op uiterlijk worden beoordeeld. Keurmeesters hebben hierdoor de belangrijkste rol. Maar liggen ‘gevaren’ als omkoping en vriendjespolitiek daardoor niet op de loer?

LEES VERDER >>