LIJNVLIEGEN IS VOOR ECHTE HOBBYISTEN

LIJNVLIEGEN IS VOOR ECHTE HOBBYISTEN

Lijnvliegen is niet zomaar een hobby, maar een serieuze bezigheid. Alles wat je ervoor nodig hebt, zijn een modelvliegtuigje met een motortje en twee lijntjes met een handvat waarmee je het vliegtuig kan besturen.

Zodra het je is gelukt het motortje te starten en het vliegtuigje op te laten stijgen, is het zaak het in de lucht te houden. Dat doe je door rondjes om je eigen as te draaien, waarbij je met het handvat het vliegtuig kan besturen.

Hilversummer John Klok is een fervent lijnvlieger en reist stad en land af om wedstrijden te bezoeken, er zelf aan mee te doen of om te trainen. Vliegen met een op een afstand bestuurbaar vliegtuig vindt hij maar niks. Hij prutst en klust liever uren aan zijn vliegtuigen om na het vliegen, omgeven met een petroleumlucht, terug naar huis te gaan.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/192114424″ params=”color=ff9900&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /

Comments are closed.